منو
(۰۲۱) ۴٢١٠٣ - (۰۲۱) ۸۵۲۴

خانه هنرمندان در یکی از باغ های دوره سلطنت ناصرالدین شاه قاجار که فیشر آباد نام داشت و تحت مالکیت فرزندش کامران میرزا بود قرار گرفته و بنای اولیه آن در زمان جنگ جهانی دوم برای انبار مهمات و تجهیزات نظامی توسط متفقین استفاده میشد و تا خروج نیروهای آنها یعنی تا سال 1357 به صورت مرکز نظامی نیمه متروک باقی ماند . این بنا در سال 1377 به مالکیت شهرداری تهران در آمد و از طرف شهرداری آنجا را که به صورت بنایی متروک بود برای انجام فعالیتهای فرهنگی و هنری در نظر گرفته و بالاخره در بهمن ماه سال 1378 توسط رییس جمهور وقت سید محمد خاتمی با عنوان خانه هنرمندان افتتاح گردید .

حوزه فعالیت این مجموعه فرهنگی و هنری که هم اکنون در خیابان ایرانشهر قرار گرفته در زمینه نمایش تئاتر ، فیلم و تله تئاتر اجرای کنسرت های زنده موسیقی و سخنرانیها ، برگزاری نمایشگاههای نقاشی، گرافیک، هنرهای تجسمی، عکس و مجسمه و همچنین محل دبیرخانه صنف های هنری ایران میباشد و شامل قسمتهای مختلفی از جمله 7 نگارخانه با نامهای نگارخانه بهار ، نگارخانه تابستان ، نگارخانه پاییز ، نگارخانه زمستان ، نگارخانه استاد نامی ، نگارخانه استاد میرمیران، نگارخانه استاد ممیز و یک تماشاخانه به نام تماشاخانه استاد عزت اله انتظامی و 3 تالار با نامهای تالار استاد جلیل شهناز ، تالار استاد فریدون ناصری ، تالار استاد غلامحسین امیرخانی و همچنین ایده گالری و گالری راهروها است که هر یک از این قسمتها برای منظور خاصی در نظر گرفته شده است.

نگارخانه استاد مرتضی ممیز در سال 78 همزمان با افتتاح این مجموعه شروع به فعالیت کرد و در آن به مناسبت قدردانی از زحمات هنری استاد مرتضی ممیز که استاد هنرهای گرافیکی بود این نگارخانه را برای برگزاری نمایشگاهها و کارگاههای آموزشی مختلف در زمینه هنرهای تجسمی در نظر گرفتند . نگارخانه های بهار، تابستان ،پاییز و زمستان نیز در سال 1378 دایر و توسط دکتر قالیباف برای برگزاری نمایشگاهها و کارگاههای مختلف هنری افتتاح شدند.

تالار دیگری به نام تالار استاد غلامحسین امیرخانی نیز از ابتدای افتتاح این مجموعه فعالیت خود را آغاز کرده و جهت قدردانی از این استاد ارجمند در زمینه خوشنویسی با نام او مزین شد . این تالار جهت انجام نشست های خبری ، جلسات و کارگاههای آموزشی و همچنین برگزاری کنفرانس ها در نظر گرفته شده است.

تالار دیگر مربوط به استاد سید هادی میرمیران در جهت قدردانی از زحمات ایشان در زمینه مهندسی در سال 1383 جهت برگزاری نمایشگاههای مختلف به بهره برداری رسید. تالار دیگر آن تالار استاد غلامحسین نامی میباشد که در سال 1384 به جهت قدردانی از تلاشهای این استاد نقاشی چیره دست جهت برگزاری نمایشگاههای گوناگون برپا شد.

تالار استاد عزت اله انتظامی تالار دیگری است که به پاس زحمات این استاد بزرگ زمینه هنر تئاتر و سینما و در جهت حمایت از دانشجویان و هنرمندان جوان در عرصه تئاتر و نمایش عروسکی میباشد. تالار استاد جلیل شهناز با نام قدیمی بتهوون نیز تالار دیگری است که در سال 1390 و به نام این هنرمند بزرگ نام گذاری شده است در این تالار نیز بزرگداشت ها ، رونمایی ها ، افتتاحیه و اختتامیه ها اجرا میشوند.

تالار استاد فریدون ناصری نیز به نام این استاد گرانمایه در زمینه هنر موسیقی و به پاس قدردانی از وی برپا شده ترمیم این تالار از سال1389 آغاز و تا سال1391 ادامه داشت. هم اینک جزء معدود سالنهای مجهز به سیستم پخش دیجیتال میباشد . در این تالار برنامه های افتتاحیه و اختتامیه ، هنری ، بزرگداشت ها ، همایش ها و رونمایی ها و بزرگداشت ها برپا میشوند. این سالن محل نمایش فیلم های سینماتک خانه هنرمندان نیز میباشد.

دو گالری به نامهای گالری راهروها و ایده گالری و سینما تک مکانهای دیگری در این مجموعه هستند که هر کدام برای امور فرهنگی و هنری در نظر گرفته شده اند . در سینما تک هر دوشنبه به اکران فیلمهای دیده نشده داخلی میپردازند و همچنین با ایجاد فضایی جهت نقد و بررسی ، فیلمهای منتخب جشنواره های بین المللی را مورد نقد قرار میدهند.

ایده گالری در محل رستوران گیاهی مجموعه خانه هنرمندان قرار گرفته است. این گالری جهت دیدن و آشنایی بیشتر مردم با هنرهای تجسمی هنرمندان حرفه ای در این زمینه راه اندازی شد . گالری راهروها عنوان گالری دیگری است که در جهت استفاده بهینه از فضای کل مجموعه در فضای راهروهای همکف و طبقه اول مجموعه قرار گرفته است. در گالری راهروها آثار تجسمی هنرمندان به معرض تماشا گذاشته میشود.

غلامحسین امیرخانی نماینده انجمن خوشنویسان ایران، مرتضی ممیز نماینده انجمن طراحان گرافیک ایران، غلامحسین نامی نماینده انجمن نقاشان ایران، ایرج کلانتری نماینده خانه تئاتر ایران، ایرج راد نماینده خانه سینمای ایران، محمد سریر نماینده خانه موسیقی ایران، محمد رضا عبدالملکیان نماینده انجمن شاعران ایران، مرحوم حمیدالله رضایی نماینده انجمن مجسمه سازان ایران و محمدعلی نجفی نماینده جامعه مهندسان معمار ایران اعضای هیئت موسس و شورای عالی خانه هنرمندان ایران هستند .

از دیگر قسمتهای این مجموعه پاتوق بوستان(کافی شاپ)، پاتوق گلستان که شامل رستوران گیاهی و سفره خانه سنتی و چایخانه است ، سرای باسمه که محل ارائه محصولات فرهنگی و هنری و سراچه گفتگو که کافی نت مجموعه خانه هنرمندان میباشند را میتوان نام برد.

قرار گرفتن مجموعه خانه هنرمندان در قسمت جنوبی بوستان هنرمندان آنرا برای بازدیدکنندگان آن بسیار جذابتر کرده است و محیطی آرام و روح نواز که با هنر تلفیق شده را بوجود آورده و ساعاتی بسیار لذت بخش برای علاقه مندان مهیا میکند .

خانه‌ی هنرمندان ایران