منو
(۰۲۱) ۴٢١٠٣ - (۰۲۱) ۸۵۲۴

عمارت عالی قاپو جزء زیباترین و دیدنی ترین مکانهایی است که در همه ماههای سال نظر توریستهای بسیاری را به خود جلب میکند .عالی قاپو به زبان ترکی به معنای "درگاه بلند" است . این بنا پس از انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان توسط شاه عباس اول بین سالهای ۹۷۳ تا ۹۷۷ خورشیدی (در قرن 11 هجری)  بعنوان مقر و دولتخانه حکومتی سلاطین صفوی شروع به ساخت شد . این عمارت زیبا مکانی برای شاهان صفوی ، سفیران و شخصیت های عالی رتبه بوده است .محل قرار گرفتن آن در ضلع غربی میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطف‌الله میباشد . ساخت اصلی عمارت عالی قاپو از زمان سلطنت سلاجقه بوده و در زمان صفویه بازسازی و مرمت شده است.

عمارت عالی قاپو در ابتدا بسیار ساده بود و به مرور زمان بخشهایی به آن اضافه گردیده ، این کاخ با ارتفاع 48 متر دارای سه طبقه و هر طبقه نیز به دو طبقه تقسیم شده كه در مجموع شش طبقه می شود ، هر طبقه از تزئینات خاص و ویژه ای برخوردار است و نقاشیهای مینیاتوری چشم نوازکشیده شده توسط استاد رضا عباسی، هنرمند‌ نامی در زمان شاه‌ عباس که شامل گل‌ و بوته‌، شاخ‌ و برگ‌، حیوانات و پرندگان ‌‌ و گچبری های زیبا بروی دیوارها و اتاق ها که اکثرا به شکل ساغر و جام های شراب میباشد باعث شده تا جلوه این عمارت دوچندان شود ومشتاقان زیادی را برای دیدن این همه زیبایی به سمت خود فرا خواند

در زمان شاه‏ عباس دوم ، ایوانی ستون دار به قسمت اصلی این بنا اضافه شد و در میان ستون های این ایوان بزرگ حوض مسی تعبیه شد که فواره ای از آّب در آن خودنمایی میکرد.

در طبقه آخر این کاخ تالاری قرار دارد که معروف به اتاق موسیقی یا اتاق صوت میباشد ، نوع ساخت ، معماری و گچبریهای هنرمندانه و مبتکرانه باعث میشد انعکاس حاصل از نغمه های نوازندگان و اساتید موسیقی ، به وسیله این اشکال گرفته شده و صداها طبیعی به گوش برسند.

از نامهای دیگر عمارت عالی قاپو میتوان به "دولتخانه‌ مباركه‌ نقش‌ جهان" ، "قصر دولتخانه" و "تالار عالی مکان" نیز اشاره کرد ‌،این بنا نمونه ‌منحصر به‌ فردی‌ از معماری‌ كاخ‌های‌ عهد صفوی‌ بوده است‌.

  .

عمارت عالی قاپو